AutozonA

Škoda Octavia G-TEC nudi autonomiju od čak 1330 kilometara

Automobili | 11:32

Škoda na autosalonu u Ženevi premijerno predstavlja prvu serijsku Octaviu koja uz benzin može sagorijevati i komprimirani prirodni plin (CNG).


Radi se o modelu G-TEC pokretanom 1.4-litrenim turbopunjenim benzinskim motorom s izravnim ubrizgavanjem koji razvija 110 KS i 200 Nm okretnog momenta te zadovoljava Euro 6 normu koja stupa na snagu u rujnu ove godine, piše autoholik.net, 

Automobil standardno dolazi opremljen šesterobrzinskim ručnim mjenjačem, nezaobilaznim start-stopom i sustavom regenerativnog kočenja te se može pohvaliti prosječnom potrošnjom plina od 3.5 kg/100 km uz emisiju CO2 od 97 g/km. 

Nova Octavia G-TEC s jednim spremnikom CNG-a može prijeći 410 kilometara, a pridodamo li tome još 920 kilometara koliko može prijeći s jednim spremnikom goriva dolazimo do ukupne autonomije kretanja od čak 1330 kilometara. 

Češki proizvođač zasad ne otkriva kada je namjerava lansirati na tržište, niti po kojoj cijeni. Poznato je tek kako će biti dostupna u limuzinskoj i karavanskoj izvedbi.  Izvor: Netmobil.hr/Autoholik.net 707AV-15