AutozonA

Audi Q7 coastline: Jahta na kotačima

Automobili | 08:08

Q7 coastline

Audi u Ženevi premijerno predstavlja studiju inspiriranu luksuznim jahtama. Coastline se temelji na modelu Q7 u najatraktivnijoj izvedbi pokretanoj moćnim V12 dizelašem.


Iako već izvana izgleda dovoljno atraktivno da privuče mnogobrojne poglede, tek pogled u unutrašnjost otkriva prave vrijednosti. Na Inuit biserno bijelu boju vanjštine nastavlja se jednako ekskluzivna kabina u alabaster bijeloj boji presvučena najkvalitetnijim materijalima i dodatno ukrašena plemenitim drvom. Upravo potonje izvedbom podsjeća na drvene površine luksuznih jahti.  Naravno, svi dijelovI koji su u direktnom dodiru s tijelima putnika redovito su presvučeni najfinijom kožom i baršunom, dok su tepisi od najfinije vune. Q7 Coastline je baziran na serijskom Q7 V12 TDI od kojeg preuzima masivnost vanjštine kao posljedicu proširenja blatobrana i ugradnje efektnih odbojnika. Odgovarajući stil prati brodska propulzija, moćni 6.0 V12 dizelaš koji u maksimumu daje čak 1.000 Nm i 368 kW/500 KS. Sve to omogućava vrhunske performanse dostojne pravih bolida. Sprint do 100 km/h traje svega 5,5 sekundi, a maksimalna brzina limitirana je na 250 km/h. Recimo i kako jedino putničko vozilo u svijetu s V12 dizelskim motorom prosječno troši 11,9 l/100 km.
 
Izuzetna moć i vrhunski luksuz oduvijek su bili dobitna kombinacija. Stoga nema razloga da ova oku ugodna studija ne doživi serijsku inačicu. BH Telecom