AutozonA

Kompaktni topless iz Ingolstadta

Automobili | 12:34

Audi A 3 convertible

Njemački proizvođač Audi konačno je predstavio dugoočekivanu open top verziju kompaktnog modela A3.


Novi A3 Cabrio posjeduje klasični platneni krov koji će biti dostupan u crnoj, plavoj ili crvenoj boji, te će biti dostupan kao potpuno automatiziran, za čije sklapanje pri brzini do 30 kilometara na sat treba samo devet sekundi, ili kao poluautomatski.

O kvaliteti izrade i zvučnoj izolaciji krova dovoljno govori podatak da je pri brzini od 140 kilometara na sat nivo buke u kabrioletskoj verziji za samo jedan decibel viši nego kod standardne izvedbe.

U odnosu na standardnu verziju, A3 Cabrio dobio je nešto drugačiji prednji dio po uzoru na veće modele, dok stražnji kraj jako podsjeća na novi A4.

Poput svih kabrioleta, i A3 je dobio znatna ojačanja karoserije i nešto veću masu. To neće biti prevelik problem za probranu pogonsku konjicu, koja se sastoji od dva benzinska i dva dizelska agregata.

Što se tiče benzinaca, tu je novorazvijeni 1,8-litarski TFSI s 160, te 2,0-litarski TFSI s 200 konjskih snaga. Ponudu dizelskih motora čine dva provjerena TDI-ja, 1,9-litarski od 105 i 2,0-litarski od 140 KS. BH Telecom