AutozonA

Novi VW Phaeton

Automobili | 08:46

Nakon službenog predstavljanja na motor showu u Pekingu, Volkswagen je objavio set fotografija svog Premium predstavnika, javljaju hrvatski mediji.


Novi Phaeton biti će dostupan s dvije platforme te će duljina samog automobila, ovisno o izvedbi, biti 5,06 odnosno 5,18 metara. 

Standardno su straga tri sjedala, a opcijski u skupljim izvedbama dva sjedala čija sjedeća površina odgovara dimenzijama kućnog naslonjača. Interijer novog Pahetona spada među najelegantnije, najkvalitetnije i najudobnije u visokoj premium klasi. Primjera radi, serijski se ugrađuje četverozonska automatska klima i sjedalo vozača električno i automatski podesivo u čak 18 smjerova (uključujući i lumbalni dio).

Što se motorizacije tiče u ponudi su tri benzinca sa 6, 8 i 12 cilindara u rasponu od 240 do 450 ks, te poznati 3.0 TDI dizelaš VW grupacije, ujedino i najčešći izbor europskih kupaca, s 240 ks koji Phaetonu omogućuje ubrzanje do 100 km/h za 8,6 sekundi i krajnjih 237 km/h, a da potrošnja pri tome ne prelazi, prema deklaraciji proizvođača, 8,5 litara. Fena