AutozonA

Porshe-baby Cayenne na testiranju

Automobili | 13:03

Baby Cayenne

Na glasovitoj trkaćoj stazi Nürburgring 'ulovljen' je prototip novog malenog Porscheovog SUV-a koji na tržište stiže 2010. godine.


Popularna njemačka staza "Ring" u posljednje vrijeme služi kao testni poligon sve većem broju sportskih automobila u nastajanju. Proizvođači ondje dovode modele koji su zamaskirani, jer je riječ o posebnim podešavanjima modela čiji će životni ciklus započeti tek nakon skupljenih dojmova na stazi koji će se nakon toga detaljno obrađivati. 

Staza Nürburgring služi kao idealni test poligon jer nudi iznimnu kombinaciju zavoja i ravnih pravaca na kojima do posebnog izražaja dolaze ovjes, kočnice, upravljač ali i čvrstoća karoserije te izdržljivost motora i ostalih komponenata. Baby Cayenne na tržište stiže tijekom 2010. godine, a njegovu tehničku osnovu Porsche nije sam razvijao, već se poslužio onom od Audija Q5. Upravo ta činjenica dovoljno govori o kvaliteti Q5. Isto tako, mini Cayenne će se nuditi s Audi/VW V6 motorima koji su adekvatniji i zbog nadolazećih CO2 regula. Automobil će se najvjerojatnije zvati Roxster. Fena