AutozonA

Toyota u BiH nije imala nijednu prijavu problema sa papučicom gasa

Automobili, BiH | 13:04

Toyota Adria BiH do sada nije imala nijednu primjedbu ili reklamaciju koja se odnosi na "aktuelni" problem s papučicom gasa na vozilima te automarke.Maja Viteškić, osoba zadužena za odnose s javnošću u Toyota Adria BiH, izjavila je Feni da će Toyota u BiH napraviti preventivnu - vanrednu servisnu kampanju i da je broj potencijalnih vozila u BiH koja bi mogla imati eventualni problem s papučicom gasa 1.505.

Za sedam do 15 dana, kako je kazala Viteškić, bit će pozvani kupci za čija vozila se smatra da spadaju u tu grupu i ukoliko se pokaže da ima određenih problema s papučicom gasa tu će biti primijenjeno novo Toyotino tehničko rješenje.
Ona je istaknula da će naredne sedmice u cijelu Evropu stići novi rezervni dijelovi koji će se ugrađivati u vozila za koja se pokaže da imaju problema s papučicom gasa.

"Toyotina politika stavlja svoje kupce na prvo mjesto, odnosno njihovu sigurnost i učinit ćemo maksimum napora da tako i ostane. Ukoliko to bude potrebno Toyotini servisi će raditi i 24 sata dnevno", kazala je Viteškić.

Toyota Motor Europe je 29. januara izdala saopćenje o preventivnoj servisnoj akciji na osam modela Toyote u Evropi da bi riješila potencijalni problem s papučicom gasa. 

Također, saopćila je da nije obaviještena ni o jednoj nesreći uzrokovanoj spomenutim problemom sa zapinjanjem papučice gasa. Fena