AutozonA

Opel proglašen najboljim evropskim proizvođačem automobila

Automobili | 15:26

Prema istraživanju njemačkog auto magazina Auto Bild, Opel je proglašen najboljim evropskim proizvođačem automobila.


Auto Bild je u istraživanju obuhvatio 22 automobilska branda širom svijeta i na temelju dobivenih rezultata sastavio Izvještaj o kvaliteti. Opel je, isto kao i 2005. i 2006. godine, dobio najviše bodova u području pouzdanosti, dugoročne kvalitete i zadovoljstva kupaca.

Izvještaj o kvaliteti provodi se od 2001. godine sa svrhom otkrivanja nedostataka pojedinih automobila. Spomenuti izvještaj umjesto na nove automobile, fokusira se na vozila prosječne starosti između 3 i 7 godina. Automobilski brandovi su rangirani na temelju: rezultata istraživanja u koje je bilo uključeno 24.000 vlasnika automobila, rezultata TUV reportaža, jamstva koje dolazi uz automobil, pritužbi koje je zaprimio Auto Bild , garažnih testova i dugoročnih testiranja provedenih od strane redakcije Auto Bilda.

Novinari Auto Bilda bili su puni pohvala na račun Opel Astre 1.9 CDTI nakon održanog testiranja i prijeđenih 200.000 kilometara. Par mjeseci poslije Opel Astra OPC 2.0 Turbo sa 240 KS dobila je najviše ocjene u kategoriji sportskog automobila nakon testa od 100.000 kilometara. Fena