AutozonA

Rinspeed BamBoo spreman za autosalon u Ženevi

Automobili | 15:28

Švicarski automobilistički vizionar Frank M. Rinderknecht pripremio je za predstojeći autosalon u Ženevi, koji će se održati u ožujku 2011.godine, konceptni automobil imena Rinspeed BamBoo, javljaju hrvatski mediji.


Tvrtka Rinspeed već tradicionalno za svaki autosalon u Ženevi pripremi ekskluzivan i atraktivan konceptni automobil. Kod Rinspeeda imena njegovih konceptnih automobila imaju uvijek neko dublje značenje, a ime BamBoo dano je konceptu koji je izveden na osnovi golferskog vozila. Ime BamBoo govori sve – velik dio unutrašnjosti tog vozila napravljen je iz bambusovih vlakana.
Koncept Rinspeed BamBoo je u biti četverosjed predviđen za korištenje za sunčana vremena tijekom ljeta, prije svega za dokolicu i uživanje u vožnji po plažama. Ovako koncipiran i dizajniran podsjeća na slična vozila za plažu koja su bila izuzetno popularna sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Vrlo slična vozila mogla su se u to doba sresti i na jugu Francuske u okolici St. Tropeza. 

U Rinspeedu kažu da je koncept BamBoo iskoristio jednostavan retro dizajn, ali koji je uobličen u futuristički oblik. BamBoo je krajnje jednostavno koncipiran i izveden, nema kompleksnih elektronskih sustava, nema raskošnog nepotrebnog kroma i aluminijskih estetskih dodataka, a za odlično slaganje s prirodom zadužen je naravno elektromotorni pogon. Fena