AutozonA

LEXUS- potvrđen kompakt

Automobili | 10:43

Foto: Reuters

Glavni menadžer Lexusa za Europu potvrdio je kako će kompanija predstaviti model manji od aktualnog IS-a. Riječ je o kompaktu koji će se na tržištu suprotstaviti BMW-u serije 1 i Audiju A3, javljaju hrvatski mediji.


Taj se model neće prodavati u Americi već u Europi, posebice zbog Lexusovog nastojanja da se prilagodi EU odredbama o emisiji CO2. Lexusov cilj je u Europi prodavati 150.000 vozila do 2015. godine i upravo je novi kompakt model s kojim bi se taj plan trebao ostvariti. 

 Glavni menadžer Lexusa za Europu Tadashi Arashima, u intervjuu za njemački Wirtschafts Woche je izjavio: "Ponuditi ćemo kompaktni model jer trebamo manje i štedljivije automobile". No, u razgovoru nije spomenuo vrijeme dolaska tog modela na tržište, ali je zato naveo kako će Lexus i dalje biti najjači premium proizvođač kada su u pitanju hibridni modeli.

 Zajedno s majčinskom kompanijom Toyotom, Lexus ove godine namjerava prodati između 50.000 i 60.000 hibrida, a nada se kako će do 2010. godine ta brojka narasti na 100 000 automobila. Fena