AutozonA

Bh javnosti predstavljen Ford Ka

Automobili | 13:42

Direktor F-AC Senad Sefić (L) i dizajner Forda Ka Kemal Curić (D)

U četvrtak je u prostorijama F-AC-a, zastupnika Ford vozila za BiH, upriličena premijerna prezentacija novog Forda Ka.


Uz maštovitu scensku prezentaciju sa James Bond muzičkim backgroundom  vozilo su predstavili g. Senad Sefić, generalni direktor F-AC-a i Kemal Curić, čovjek rodom iz Sarajeva, koji je kao Fordov dizajner potpisao dizajn novog Forda Ka.

Mali i sladak gradski auto nije puka retro dizajnerska forma "šminkanja" prethodne generacije nego se ipak otišlo korak dalje priblizavajući Ka kinetik dizajnu koji preovladava u Fordu. Nesumnjivo je da će i ova nova generacija Forda Ka izazvati pozitivne reakcije kada se pojavi na cesti kao što je to bilo i sa prethodnom generacijom ovog automobila. Ciljna publika je nesumnjivo među mladim ljudima, a posebno pripadnicama ljepšeg spola. Veliki izbor funky boja je nešto što ce otvoriti mogućnost da se mnogi mladi i trendy ljudi pronađu u Fordu Ka.

Izbor motorizacije je pao na samo jedan 1.2 / 69 KS benzinski motor te 1.3 / 75 KS dizelski motor, te sa također samo dva paketa opreme i to početni Ambiente, koji nipošto nije siromašan, te paket opreme Titanium koji je inace sinonim za top opremljenost u Ford vozilima. Cijene se kreću od 19.000KM za Ambiente sa 1.2 benzinskim motorom do 26.000KM za dizelski 1.3 TDCi motor sa titanium opremom. BH Telecom - BH Ford Klub