AutozonA

Luksuz i ekovozila u Frankfurtu

Automobili | 13:31

Preko 750 izlagača iz 30-tak zemalja predstavit će novosti iz svojih automobilskih radionica za posjetitelje 63. međunarodnog sajma automobila u Frankfurtu na Majni.


Recesija koja vlada u cijelom svijetu oslabila je i automobilsku industriju i njenu zaradu. Kupci auta sada dva puta promisle o isplativosti automobila kojeg kupuju. U Frankfurtu, na sajmu će biti predstavljene čak 82 svjetske premijere auta, međutim najviše one okrenute prema ekološkoj vožnji. 
  "Mi smo bili i ostali najvažniji svjetski sajam mobilnosti! Mi ćemo u idućim danima publici predstaviti naša rješenje za izlazak iz krize. Nudimo tzv. "zelena rješenja, tehnologije s malom potrošnjom goriva, novim vrstama pogona i malom emisijom CO2. IAA će i ovaj put biti zanimljiv sajam", izjavio je Matthias Wissmann, šef Udruženja njemačke autoindustrije. 
 
Štedljivi modeli u posljednje vrijeme često se kupuju, a proizvođači skupih automobila već mjesecima bilježe gubitke u poslovanju. U Njemačkoj je vlada subvencionirala kupovinu određenih modela sa 2.500 eura kako bi pomogla automobilskoj branši. 
 
Ove godine na sajmu bit će predstavljanje novog Audijevog loga te Audi AG tehnologije. VW Polo BlueMotion Concept novi je štedljiv koncept osmišljen u Volkswagen tvornici.  Luksuzni sportski automobili također su našli svoje mjesto na festivalu. Ferrari, Lamborghini, Mercedes, BMW i Porsche sigurno će impresionirati posjetitelje. 
 
Na frankfurtskom sajmu očekuje se više od 750.000 posjetitelja. Oni će osim luksuza uživati i u ekološkim rješenjima sa kojima se pokušava spasiti automobilska industrije u vrijeme recesije. Fena