AutozonA

Predstavljen Touran za 2011.

Automobili | 10:08

Na Leipzig auto showu u Njemačkoj, koji je upravo u tijeku, skinut je pokrov s izvedbe Tourana za 2011. godinu, javljaju hrvatski mediji.


Teško je reći da je riječ o novome, prije o ponovno osvježenom Touranu, jer je Volkswagen po tko zna koji put odlučio primjeniti prokušani recept, pa je model za 2011. jednostavno poprimio dizajnerski DNA koji je započet Golfom VI generacije. Tako je izvana novi Touran lakše raspoznavati isključivo po dizajnu prednjih i stražnjih svjetala i eventualno po dorađenome spojleru. 

U interijeru je pomak uočljiviji, ali je preslika onome iz Pola i Golfa, s razlikom da su komande klime i ventilacije postavljene iznad audio uređaja. Sedam sjedala postaje serijski standard, a treći red moguće je preklopiti u podnicu, zahvaljujući čemu prtljažnik raspolaže sa 695 litara.

Motorizaciju će činiti po dva benzinca i dizelaša u ukupno šest izvedbi. 1.2 i 1.4 TSI turboezniski agregati razvijaju 105 odnosno 138 ks, a dizelaši su 1.6 TDI u izvedbama s 90 i 105 ks, te 2.0 TDI sa 140 i 170 ks. U Touranu će po prvi puta biti opcijski ponuđen sofisticirani Volkswagenov ParkAssist sustav koji samostalno parkira automobil bez upravljanja vozača. Fena