AutozonA

Predstavljen novi Swift

Automobili | 10:56

Iako su prve fotografije ukazivale na činjenicu da bi primjereniji termin za novu generaciju Swifta bio ‘"facelift"’, objavljeni set fotografija pokazuje kako je novi Swift ipak napredniji automobil od svog prethodnika, dizajnerski i kvalitetom izvedbe.


Kako je automobil sada vidljiv iz svih kuteva, uočava se lagani porast dimenzija, posebice gledano s bočne strane. Novi Swift biti će teško raspoznati od još uvijek aktualnog promatramo li ga isključivo s prednje strane, ali zato stražnji dio ne ostavlja mjesta zabludama. Poveći pomak u dizajnu i kvaliteti dogodio se u unutrašnjosti Swifta, gdje je sada preglednija i ‘"ozbiljnija"’ instrument tabla s privlačnom grafikom i displayom putnog računala koji podsjeća na europske rivale.

Odmah od početka prodaje, Swift će biti dostupan s 1.2L benzincem (94 ks i 118 Nm) te 1.3L turbodizelašem (75 ks i 190 Nm). Oba motora uparena su s pet stupanjskim manualnim mjenjačem, a benzinac je opcijski dostupan i s četiri stupanjskom automatikom.

Benzinac stotku hvata za 12,3 sekundi (13,5 s automatskim prijenosom) i postiže maksimalnih 165 km/h uz prosječnu potrošnju od 5 litara (5,5 auto.). Dizelaš od 0-100 km/h ubrzava za 12,7 sekundi, najveća brzina je istovjetna onoj kod benzinca, a u prosjeku troši 4,2 litre. Fena / BH Telecom