AutozonA

Audi "Q5"stigao i u BiH

Automobili | 14:15

Ilustracija

U ASA Prevent grupaciji u Sarajevu danas je predstavljen novi Audijev SUV "Q5".


Automobil vizuelno sliči svom 'većem bratu', modelu "Q7", ali gabariti i dizajn su mu nekako umjereniji, više po ukusu evropskih kupaca.

Automobil je dug 4,63 metra, širok 1,88 te visok 1,65 metara. Prednje i zadnje svjetlosno sklopovlje izvedeno je u LED tehnologiji, a tu su i dizajnerski vrlo efektna dnevna svjetla te opcionalna bi-xenon svjetla. ."Q5" ima stalni pogon na sve kotače i u ponudi su tri motora - 2.0 TFSI, 2.0 TDI i 3.0 TDI.

Kako je istaknuo tokom današnje prezentacije Dino Bratović, rukovodilac prodaje Audija u BiH, novi SUV građen je na modularnoj platformi limuzine "A4", odnosno kupea "A5" i pravi je spoj sportskog dizajna i inovativnih tehnologija.

Od dodatne opreme Audi spominje panoramski stakleni krov, DVD i TV uređaje, iPod, audio-sistem Bang & Olufsen, kameru za pomoć pri parkiranju, adaptivni tempomat, trozonski klima-uređaj, elektronski kontroliran poklopac prtljažnika te sistem ulaska u automobil bez ključa.

Na isporuku ovog novog Audijevog SUV-a, kako je naglasio Bratović, čekat će se najvjerovatnije oko tri mjeseca, a predviđanja su da će ih u 2009. u BiH biti prodato oko 100.

Osnovni model 2.0, bez dodatne opreme, koštat će 75.000 KM, a 3.0 oko 96.000 KM. Fena