AutozonA

U januaru izbor auta godine 2008.

Automobili | 13:50

Opel corsa: Automobil godine za 2007.

U organizaciji marketinške agencije “AlterMedia” 22. januara 2008. bit će održana centralna manifestacija dodjele nagrada za Automobil 2008. godine u Bosni i Hercegovini.


Kako navode iz agencije “AlterMedia” članovi žirija, koji su ujedno i članovi Udruženja autonovinara BiH i ove godine imat će veoma težak zadatak. 

U finalnoj konkurenciji za prestižnu titulu automobila godine je ostalo ukupno 10 automobila. Osim toga bit će dodijeljene nagrade u slijedećim kategorijama: privredno / dostavno vozilo godine; PR menadžer godine; Automobilski menadžer godine; Menadžer godine iz prateće automobilske industrije; Terensko/SUV vozilo godine i posebna nagrada – Best Buy automobil 2008.  

Ovaj izbor postao je tradicija u BiH i održava se već 10 godina. Pobjednik za 2007. bio je automobil "opel corsa". 

Izbor se vrši prema već ustaljenim pravilima. Da bi jedan automobil mogao biti kandidovan za Izbor automobila godine, potrebno je da zadovoljava nekoliko uvjeta, od kojih su najvažniji: da je u toku godine predstavljen na domaćem, u ovom slučaju bh. tržištu, te da ga je najmanje 80 posto članova žirija testiralo u toku godine. 

Kandidati za Auto 2008.godine su: hyundai i30; KIA ceed; škoda fabia; toyota auris; ford mondeo; renault twingo; volvo C30; peugeot 308; fiat bravo i mercedes C- klase. Fena