AutozonA

Toyota: Tri svjetske premijere u Parizu

Automobili | 15:30

Toyota iQ

Toyota Urban Cruiser

Uz svoju novu, treću generaciju modela Avensis, Toyota će imati još dvije svjetske premijere na ovogodišnjem pariškom salonu automobila, javljaju hrvatski mediji.


Potpuno novi Avensis posjeduje atletski i uglađeni dizajn, dajući vozilu snažan i dinamičan karakter. Uz snažnije i čišće motore koji emitiraju manje CO2, poboljšanom kvalitetom i obogaćenim razinama opreme, potpuno novi Avensis pomaknuti će granice D-segmenta u Europi.

Također, na pozornici će se po prvi put pojaviti željno očekivani iQ produkcijski model, koji je kao prototip prikazan na ovogodišnjem ženevskom salonu automobila. S dužinom manjom od 3 metra, iQ nije samo najmanji premium četverosjed na svijetu, nego je i ozbiljan automobil s CO2 emisijom koja započinje sa 99 g/km. iQ će pružiti 360-stupanjsku zaštitu svih putnika s visokom razinom aktivne i pasivne sigurnosti, uključujući prve na svijetu zračne zavjese ugrađene iza stražnjih sjedala.

Slijedeći novitet će biti model Urban Cruiser s 1,4-litrenim D-4D dizel motorom i pogonom na sve kotače (AWD) – Toyotin novi urbani automobil za sve terene. Sa svojom jedinstvenom čvrstom vanjštinom, visokom razinom sigurnosne opreme i CO2 emisijom od samo 133 g/km za AWD inačicu, Urban Cruiser će postati ozbiljan konkurent na tržištu urbanih terenaca za sutrašnje društvo s niskom razinom ispuštanja ugljika. Fena