AutozonA

Nova Ibiza u 2008. osvojila nekoliko nagrada

Automobili | 09:22

Nova Seat Ibiza

Tokom godine nova SEAT Ibiza osvojila je nekoliko nacionalnih i međunarodnih nagrada kao rezultat uravnoteženosti između svog privlačnog dizajna, odlučnog sportskog karaktera i dobre opreme.


Tako je nedavno SEAT u Njemačkoj s novom Ibizom osvojio nagradu ‘Zlatni volan’ u kategoriji kompaktnih vozila. Na ceremoniji održanoj u Berlinu novo vozilo španjolske marke odlikovano je jednom od najprestižnijih njemačkih nagrada. Ibiza je proglašena ukupnim pobjednikom od strane žirija koji se sastoji od tehničara i vozača kao i nekoliko članova djelatnika i čitatelja časopisa “Bild am Sonntag”.

Također, SEAT Ibiza SportCoupé proglašena je „Young Car of the Year 2009” od strane španjolskog automobilskog časopisa Car and Driver. Ova nagrada još jednom potvrđuje popularnost nove generacije najprodavanijeg modela SEAT-a u javnosti i među profesionalcima u sektoru od njezinog komercijalnog lansiranja u maju 2008. U ovom izboru nova Ibiza nadmoćno je pobijedila 11 rivala uključujući Alfa Romeo Mito, Audi A3, BMW seriju 1 Coupé, Fiat Grande Punto, Ford Fiestu, Hyundai i30 i VW Scirocco.

Osim gore spomenutih nagrada, nova Ibiza je proglašena i „Kompaktnim automobilom godine” u Nizozemskoj od strane Nizozemskog automoto kluba ANWB, dok je ECOMOTIVE verzija odnijela „ECOBEST 2008” nagradu za najbolji ekološki automobil godine na godišnjoj dodjeli AUTOBEST nagrada. Fena