AutozonA

Nova Opel Corsa

Automobili | 10:55

Novi dizajn prednjih svjetala, kućišta maglenki te prednjeg odbojnika sa širom i većom donjom rešetkom suptilne su, ali sasvim dovoljne promjene na Opel Corsi, jednome od najprodavanijih gradskih modela u Europi.


Ove izmjene dovele su Corsu u liniju s najnovijim Opelovim modelima, poput Merive i Astre, no teško je ne primjetiti sličnosti i s Mazdom 2. Interijer je unaprijeđen novim tkaninama i ponekim dekorativnim elementom više, a u višim razinama opreme dostupna je tzv. ''Touch & Connect'' navigacija koja koristi TMC informacije (u skladu s izvješćima o prometu lokalnih radiopostaja) za predlaganje alternativnih ruta u slučaju zastoja, čak i ukoliko navigacija nija aktivna.

Novi EcoFlex 1.3 CDTI dizelaš sa 95 ks i Start-Stop sustavom zacijelo će biti najiteresantniji pogonski izbor jer mu je potrošnja svedena na svega 3,5 litre (3,6 za 5 vratnu izvedbu), te CO2 emisija na samo 94 g/km. No većinu prodaje i dalje će nositi benzinci koji ostaju neizmjenjeni, odnosno 1.0L (64 ks), 1.2L (84 ks) i 1.4L (100 ks).  Fena / BH Telecom